• image

2018'de kaç denetim gerçekleşti

GDO tartışmalarında sıkça gündeme gelen Biyogüvelik Kurulunun kaldırılması üzerine TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kocaeli Temsilcisi Sema Kopal açıklama yaptı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) adına biyogüvenlik kurulunun kaldırması üzerine değerlendirmelerde bulunan Sema Kopal, “2010 yılında kabul edilen 5977 sayılı Biyogüvenlik Kanunu gereğince kurulan ve biyoteknolojik tarım ve gıda ürünlerinin denetimini üstlenen Biyogüvenlik Kurulu 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kaldırıldı. Özellikle Genetiği Değiştirilmiş Mikroorganizma (GDO) tartışmalarında sıkça gündeme gelen Kurul’un yetkileri Tarım ve Orman Bakanlığı’na devredildi” açıklamalarında bulundu.

BİYOÇEŞİTLİLİK YOK OLUYOR, GDO GELİYOR

Konuşmasının devamında Kopal, “Kurulun kaldırılmasıyla birlikte artık sofralarımızda GDO'lu ürünlerin yer alması an meselesi. GDO’lar hakkında kuralsız işleyiş kapıda. GDO’lu ürünlerin kuralsız bir şekilde üretilmesi ülkemize özgü biyoçeşitliliği de yok edecek.

Biyoçeşitlilik yok olunca da toprağımızda sadece GDO’lu ürünler yetişebilecek, bize özgü olan yerli ürünlerimiz bir bir yok olacak. Bu topraklarda artık yetişemez olacak. Bizler de GDO’lu ürünlere mahkûm olacağız. Ülkemiz, GDO’lu ürün üreten Cargill, Monsanto (Monsanto’yu satın alan Bayer) gibi dünya gıda tekelleri için yeni bir pazar, dikensiz gül bahçesi haline getirilmiş olacak” dedi.

Acil ilaçlama hizmeti almak için bilgilerinizi doldurun, hemen yardımcı olalım..

Webonda Interactive Media Beyaz Logo