Fare (Kemirgen) Problemleri

Fareler gıda seçmezler, tezgah altlarında, masalarda ve dolaplarda gıda artıkları ararlar ve  Salmonella, Leptospirosis veya Hantavirus gibi hastalık ve hastalık mikrobu yayarlar. Kolayca erişebileceği küçük boşlukları hem barınma ve gıda için kullanırlar. Gıdanın çok olduğu ve yuvalanma için uygun alanlar onlar için uygun bölgelerdir. Kolayca ulaşabilecekleri besin kaynaklarını kaldırarak evinizi veya işyerinizi daha az risk altında tutabilirsiniz. Ayrıca bu durum gıda bozulmaları ve fare istilasından kaynaklı hastalıkların azalmasında yardımcı olacaktır.

Fare Nasıl Önlenir?

Evinizde veya işyerinizde fare girişini engellemenin en iyi yolu, yuvalanma yapabileceği açıklıkların ve giriş noktalarının kapatılması olacaktır. Farelerin çok yumuşak iskeleti vardır ve bir kalem genişliğindeki boşluklardan girebilirler. Evinize veya işyerinize fare girişini engellerseniz, bu farelerin neden olduğu zarar ve sağlık risklerini azaltacaktır. 

Evinizde veya işyerinizde kemirgenleri  dışarda tutmanın ve  en etkili yolu iyi yalıtımdır. Fareler iyi tırmanıcılardır ve ince kablo veya teller boyunca yürüyebilirler. Sadece yere yakın olan boşlukları değil  yüksekte ya da çatı üzerinde bulunan boşlukları tespit etmeli, fare girişini engellemek için  korumalı olduğundan emin olmalısınız.

Fareleri Engelleme İpuçları

Fareler küçük boşluklardan geçerek binanın içine girmelerini sağlayacak esnek iskeletlere sahiptirler. Farelerin binanıza girmesini engelleyecek ipuçları aşağıdadır.  

 

  • Kapılar – Kemirgen girişini engellemek için kapı altı fırçalığı takılmalı, özellikle eski binalarda bulunan yerine tam oturmayan kapıların altlarına 
  • Boru Hattı – Mevcut açıklıkların etrafını çelik telle ve silikonla kapatmak veya yeni kaliteli sızdırmaz çelik borular 
  • Boşluklar – Bu boşluklar genelde kablolar ve boruların bulunduğu dış duvarlarda bulunur, eski boru deliklerinin kapalı olup olmadığını kontrol edin.
  •  Delikli Tuğla ve Tahliye – Bu bölgeleri galvanizli telle kapatın(özellikle zarar görmüşlerse) bu sayede hem hava akışını sağlamış hem de farelerin girişine engel olmuş olursunuz. 
  • Çatı Saçağı – hasarlı çatıları ve boşlukları kapatmak için tel örgü kullanın 
  • Bitki örtüsü – Binanızın etrafında bitkilerin büyümesine engel olun. Üzüm asmaları, bodur ağaçlar, sarmaşıklar farelerin çatıya çıkmasına yardımcı olur. Duvarlara yakın fazla büyümüş bitkiler farelere barınak ve potansiyel üreme alanları sağlar.
  •  Çimenlikler- Çimleriniz her zaman kısa olsun; böylece barınak ve yiyecek imkanını azaltmış olursunuz. İdeal olarak binanın temelleri ve bahçe arasında biraz boşluk olsun.

   Kemirgen ve farelere karşı bizimle irtibata geçebilirsiniz. 

Acil ilaçlama hizmeti almak için bilgilerinizi doldurun, hemen yardımcı olalım..

Webonda Interactive Media Beyaz Logo