• image

şikayet hattına ulaşan başvurular

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Beykaya,"Şu ana kadar yaklaşık 538 bin 482 adet başvuru gelmiş. Et ve et ürünleri, tahıl, hazır yemekte, süt ve süt ürünleri, meyve ve sebze, pastacılık ürünleri gibi her sahadan başvurular geliyor" diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Beykaya, dün başlayan CNR Food İstanbul'da 'gıda denetimlerinde resmi kontrol faaliyetleri' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Panelde gıda denetimlerini nasıl yaptıklarını ve güvenlik politikalarını anlatan Dr. Beykaya, "Temel politikamız ülke genelinde çiftlikten sofraya gıda güvenliği bilinci içerisinde tüketiciye güvenilir gıda arzının temini sağlamak, etkin ve yeterli gıda denetimi oluşturmaktır" dedi.

Hayvan hastalıkları ve bitki zararlılarıyla mücadele ettiklerini belirten Dr. Beykaya, "Veteriner ilaçları ve bitki koruma ürünleri, hayvan ıslahı, gıda ve yem hijyeni, risk analizi ve yönetimi, hızlı uyarı sistemi, acil durumlarda kriz yönetimi, cezai yaptırımlar gibi işlemlerimizi bu kapsamlar içerisinde yürütüyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE 675 BİN İŞLETME VAR

Türkiye'de 675 bin işletme olduğunu kaydeden Dr. Beykaya, "Bunların 12 bin tanesi onay kapsamında olan üretim yerleri; 662 bini de satış, toplu tüketim ve üretim yeridir. 12 bin onay almış işletme daha çok hayvansal kaynaklı ürünler üreten işletmelerdir. Toplamda 41 kamu, 100 özel gıda laboratuvarı var" ifadelerini kullandı.

RESMİ KONTROL GÖREVLİ SAYISI 6 BİN 858 KİŞİ

Kontrolleri düzenli yaptıklarını, tetkiklerin risk esasına dayalı, uygun sıklıkta ve haber vermeksizin yapıldığına dikkat çeken Dr. Beykaya, "Üretim, işleme ve dağıtım aşamalarının hepsinde yer alıyoruz. Özellikle ihracat giriş, yurt içi denetimleri aynı hassasiyetle yürütüyoruz.  2002 yılında resmi kontrol görevli sayımız 820 iken, bugün 6 bin 858 kişi oldu" dedi.

Acil ilaçlama hizmeti almak için bilgilerinizi doldurun, hemen yardımcı olalım..

Webonda Interactive Media Beyaz Logo