At ve Eşşek Eti Yedirenlere Hapis cezası

İlimizde son denetimde yakalanan bir firmanın sahiplerinin daha önceki denetimlerde de ürünlerinde tek tırnaklı etler olduğu tespit edilmişti. Bu firmanın her yakalandığında marka değiştirerek piyasaya yeniden çıktığı belirtilmişti..

Güvensiz gıdaya geçit verilmeyecek. Cezalar kademeli olarak verilecek, caydırıcı seviyeye yükseltilecek.

Gıdada taklit ve tağşiş yapanların önüne geçmek için yeni düzenleme yolda.

 trt haberde yer alan haberi göre halihazırda gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapanlara idari para cezası veriliyor. Söz konusu ürünler toplatılıyor ve kamuoyuna ifşa ediliyor.

Ancak, bu cezalara rağmen bazı firmalar faaliyetlerine devam ediyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek yeni düzenlemeyle birlikte gıdadaki bu fırsatçılığın önüne geçilecek.

Planlanan yeni değişikliğe göre, firmalara hem idari hem de adli para cezaları uygulanacak. İşletmeciler, bu fiili 2 yıl içinde tekrarlarsa hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Ayrıca faaliyetlerinden men edilecek.

Taslak halindeki düzenlemeye talep ve görüşler doğrultusunda son şekli verilecek.
 Taslağın yasalasması halinde özellikle ilimizde tek tırnaklı at ve eşek hayvanların etlerinden sucuk imal edip satan sahtekarlara hapis yolu da gözükmüş olacak.
 Özellikle ilimizde  geçtiğimiz Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonrasında Kartal sucuk Celepoğlu ve ve Tusem firmalarının  sucuklarında at ve eşek etinden yapılan ürünlerle olduğu tespit edilmişti.

Gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapanlara hapis cezası geliyor. Hayata geçirilecek düzenlemeyle ihlal yapan firmalara cezalar kademeli olarak verilecek.Bu özellikle ilimizde tek tırnaklı hayvan etlerinden sucuk imal edip sahtekarlara hapis anlamına geliyor..

Acil ilaçlama hizmeti almak için bilgilerinizi doldurun, hemen yardımcı olalım..

Webonda Interactive Media Beyaz Logo