Arı İlaçlama
Arılar genel olarak on altı ile yirmi sekiz mm arası boylara sahiptirler. Arı tüylü ve zar kanatlı familyasına bağlıdır. Arıların vücut yapısı üç ana kısımdan oluşur. Bu kısımlar baş, göğüs ve karın kısımlarıdır. Dünyamızda çiçeklerin var olduğu tüm alanlarda görülürler.
Arıların en fazla bilinen cinsleri bal arısı, yaban arısı, çömlekçi arısı, tarla arısıdır. Arıların vücutlarında koku almaya ve dokunmaya yarayan antenler mevcuttur. Dişi arılarda ise ayrıyeten karınlarında bulunan ve yumurtlamayı sağlayan yumurtlama borusu bulunmaktadır. Arıların olgunlaşma süreci üç aşamadan oluşmaktadır. Sırası ile yumurta aşaması, larva ve koza aşamalarıdır. Bizlerin bildiği petekleri oluşturan bal mumunu ise işçi arılar yaparlar. İşçi arıların karınlarındaki halkalarda bulunan bezlerden salgılanan bal mumları sayesinde altıgen şekle sahip olan petekler ortaya çıkmaktadır. Dil uzuvları emici bir yapıya sahiptir ve çiçeklerden topladıkları polenlerle bal özünü oluştururlar. Arıların insanlara zararları iğneleriyle sokmalarıdır. Arı ilaçlama esnasında mutlak suretle profesyonel ekipmanlara yer verilmelidir.
Bal arıları insanlara mecbur kalmadıkları sürece zarar vermezler. Yaban arıları yani eşek arıları ise insanların yaşam alanları içerisinde barınırlar ve toplu halde saldırmaları halinde ise zehirlenmelere sebep olurlar. Yaban arıları aynı zamanda bal arılarının kovanlarına saldırarak bal arılarını öldürürler ve çiçeklerin içersinde bulunan öz sularını kurutmak sureti ile çiçeklerin solmasına neden olurlar. Bu arılar insanı ısırdığında deride şişme, kızarıklık ve çok şiddetli acı hissedilir. Bu yüzden arı ilaçlama yapacak olan personel yeterli eğitimi almış olmalıdır.
- Yaban Arısı
İnsanlar açısından en zararlı arı türü yaban arısıdır. Eşek arıları insanı sokarak ciddi zararlar verirler. Arı ilaçlama için özel olarak hazırlanmış insektisitlerin kullanılması gerekmektedir. Yaban arılarının binlercesi tek koloni halinde yaşar. Bilindiği gibi bal arıları sadece bir kez sokabilirken yaban arıları ise birçok kez sokabilme özelliğine sahiptir. Leşle beslenmeleri onları insanlar tarafından tehlikeli yapan unsurların başında gelmektedir.
- Bal Arısı
Bal arıları toplamda on yıl kadar yaşayabilen, toplu koloniler halinde yaşayan arı türleridir. Bal arıları bitkilerden polen alıp bu polenleri kullanarak tüm kış boyunca kendi kolonilerini besleyecek olan balı üretirler. Bal arılarının yüzlercesi bir arada yaşadıkları için, insanlar tbir saldırıya maruz kalmaktan oldukça çekinirler. Oysa bal arıları oldukça uysaldır, ciddi olarak tehdit algılamadıkça insanlara saldırmazlar.Arılar ile mücadele edilirken kesinlikle profesyonel olan şirketlerle irtibata geçilmelidir. Amatör olarak yapılan ilaçlamalar sonucu toplu olarak arı saldırıları görülebilmektedir. Koloniler halinde saldırdıkları kişilerin ölümlerine dahi sebep olabilirler. Arı ilaçlama yapılırken özel yapılmış koruyucu olan giysiler kullanılmalı ve ilaçlama ULV yöntemi ile yapılmalıdır.
Sakarya İlaçlama olarak sizlere arı ilaçlama konusunda garantili hizmeti en uygun fiyata sunmaktayız. Ayrıntılı bilgi için danışma hattımızı arayınız.
- Sakarya Otobüs İlaçlama
- Sakarya Haşere İlaçlama Nasıl Yapılır.
- Sakarya İlaçlama Detay
- Sakarya Ev İlaçlama
- Sakarya Toz Piresi (akar)
- Sakarya Akrep İlaçlama
- Sakarya Örümcek İlaçlama
- Sakarya Arı İlaçlama
- Sakarya Kene İlaçlama
- Sakarya Pire İlaçlama
- Sakarya Kalorifer Böceği İlaçlama
- Sakarya Hamam Böceği İlaçlama
- Sakarya Kokulu İlaçlama
- Sakarya İşyeri İlaçlama
- Sakarya Otel İlaçlama
- Sakarya Okul İlaçlama
- Sakarya Hastane klinik İlaçlama
- Sakarya Fırın İlaçlama
- Sakarya Fabrika İlaçlama
- Sakarya Mağaza İlaçlama
- Sakarya Bina ve Site İlaçlama
- Sakarya Kafe İlaçlama
- Sakarya Bahçe İlaçlama
- Sakarya Gemi İlaçlama
- Sakarya Kokusuz İlaçlama
- Sakarya Jel İlaçlama
- Sakarya Dezenfeksiyon